اتحادیهی صلصال سوئد به عنوان یک نهاد غیر دولتی، غیر تجاری، غیر انتفاعی و غیر سیاسی در سال ۲۰۱۲ با نام «انجمن صلصال» در شهر اوپسالای سوئد تأسیس شده و در چهارچوب اهداف و موضوعات مذکور در اساسنامه و با رعایت قوانین و مقررات موضوعهی کشور سوئد شروع به فعالیت و در سال ۲۰۲۰ به اتحادیه تبدیل نام و ارتقاء پیدا کرده است.
مؤسس انجمن صلصال آقای محرابعلی حبیبی بوده است که در حال حاضر مسئول مالی اتحادیهی صلصال است. برنامههای سالانهی اتحادیه از سوی هیئت مدیره تعیین میشوند. هیئت مدیره نیز به صورت سالانه از سوی اعضای اتحادیه انتخاب میشوند. عضویت در این اتحادیه برای عموم مهاجرین افغانستانی مقیم سوئد آزاد است و با پرداخت حق عضویت عملی میگردد. هماهنگی اجرای برنامهها بر عهدهی مدیر اتحادیه است که سالانه از سوی هیئت مدیره انتخاب میشود. در حال حاضر آقای علی رضایی مدیریت اتحادیه را بر عهده دارد.
هدف اصلی اتحادیه تلاش در جهت حل مشکلات جامعهی مهاجر افغانستانی مقیم سوئد و کمک به رشد و بالندگی آنها است که در قالبهای حفظ و تقویت فرهنگ ملی و زبان مادری؛ شناسایی و شناساندن استعدادهای بارز مهاجرین؛ راهنمایی جوانان و دانشآموزان مهاجر در آموزش مهارتها و تحصیلات عالی؛ مشاوره و کمک به حل مشکلات اقامتی، پناهندگی و اداری مهاجرین در نهادهای ذیربط و تلاش در جهت حل معضلات افراد بدون اقامتِ رسمی انجام میگیرد.
این فعالیتها در سه بخش اجتماعی، فرهنگی و ورزشی صورت میگیرند.
اتحادیهی صلصال در بخش اجتماعی فعالیتهایی چون مشاورههای تلفنی، مکاتبهای و حضوری به متقاضیان در زمینههای مختلف از جمله امور اقامتی و اداری؛ برگزاری دورههای آموزشی چون مهارتهای رایانهای و رانندگی، مهارتهای مدیریتی، کلاسهای کمکدرسی؛ برگزاری محفل سالانهی تجلیل از دانشآموزان و دانشجویان فارغالتحصیل و... را انجام میدهد و برای ایجاد تعامل با جامعهی میزبان، از نهادهای مختلف سوئدی در مراسم و محافل اجتماعی و آموزشی اتحادیه دعوت میشود تا در زمینههای اهمیت همبستگی و پیوند اجتماعی وهمچنین قوانین و مقررات سوئد صحبت نمایند.
برنامههای فرهنگی اتحادیه به منظور حفظ و تقویت زبان، فرهنگ و آداب و رسوم ملی و مادری مهاجرین شامل برگزاری جشنوارهی سالانهی شعر فارسی، برگزاری آئین شب یلدا، برگزاری آئین نوروز، جلسات ماهانهی تحلیل کتاب و... میباشد. جشنوارهی شعر صلصال یکی از برنامههای مهم فرهنگی اتحادیه است که در آن شاعران مهاجر افغانستانی از سراسر اروپا و تعدادی از شاعران ایرانی و تاجیکستانی هم به عنوان مهمان افتخاری به جشنواره دعوت میشوند.
اتحادیه در زمینهی ورزش در طی سالهای گذشته، فعالیتهایی از قبیل تمرینهای هفتگی فوتبال و والیبال برای مردان و زنان مهاجر افغانستانی داشته و سالانه چندین تورنمنت در این دو رشته برگزار میکند.
همچنین اتحادیه در مسایل مبتلابه داخل افغانستان نیز فعال بوده و فعالیتهایی از قبیل جمع آوری و ارسال کمکهای خیریه به قربانیان خشونتها و قربانیان حوادث طبیعی داشته است.
بهمن ۱۴۰۰
نظر شما